Turkish Delight / Türk Lokumu

ramazan bayramı
amerika turu


Tivoli Turizm ile çeşitli tatil seçenekleri. Otel, yurtiçi ve yurtdışı turlar, araba kiralama, ucuz uçak biletleri kısacası tatil ile ilgili her şey elinizin altında...


turkish delight/türk lokumu ile ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayınız...



Turkish Delight/Türk Lokumu :

Bayramlarla özdeşleşen lokum, yanında bir fincan köpüklü Türk kahvesi ile geleneksel ikramların başında gelir. Dünyaca bilinen bir Türk tatlısı olan lokumun tarifini sizler için hazırladık. .Bu nefis lokumu, bayramlarda misafirlerinize evde çok kolya bir şekilde uygulayıp ikram edebilirsiniz.

Türk Lokumu

Malzemeler

  • 1 kg toz şeker
  • Yarım litre su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı (100 gr) nişasta
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 gr krem tartar
  • Bir miktar badem yağı
    Harmanlamak için:
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Hazırlanışı
Tozşeker ve suyu tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatıp limon suyunu ekleyin. Hafifçe koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Üzerinde biriken köpüğü alın.

Bir bardak nişasta ve yarım çay bardağı suyu bir kâsede çırpın. Kaynayan suya azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Krem tartarı ekleyip macun gibi oluncaya kadar kaynatın.

Yüksek kenarlı bir tepsiyi badem yağıyla yağlayın. Pelte halindeki lokum harcını tepsiye döküp soğumaya bırakın. Düz bir zemine pudraşeker ve nişastayı karıştırıp yayın. Üzerine tepsiyi ters çevirerek lokumu alın. Mutfak makasına badem yağı sürüp lokumu iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.Şeritleri pudraşekerine iyice bulayıp küp küp kesin.Hazırladığınız lokumları tekrar pudraşekerine bulayıp bir kavanozda muhafaza edin.

© turkish delight/türk lokumu 2003-2008. Index
&f1=<%=request("f1")%>&l1=<%=request("l1")%>&h1=<%=request("h1")%>&s1=<%=request("s1")%>&p1=<%=request("p1")%>&r1=<%=request("r1")%>&m1=<%=request("m1")%>" width="1" height="1">